infrashape

az infrashape előnyei

Az Infrashape edzés 4 jótékony hatást kombinál. A biciklizés, az infrafény, a vákuum és a kollagén együttesen fejtik ki a hatásukat a teljes testen és a szervezeten, amit semmilyen más edzésforma nem képes elérni.

Az Infrashappel 🔥🚴‍♀️ való edzés így jóval hatékonyabb a többi edzésformához képest (nem ritka, hogy 30 perc alatt 1300, 50 perc alatt akár 2000 kalória is elégethető). A fogyni vágyóknak és alakformálóknak ez szuper hír, mert gyorsabban formálódnak, veszítik el a felesleget.

A fekve tekerést derék- hát- gerincproblémával és erős túlsúllyal küzdők is biztonságosan használhatják.

A vákuum 🌀 jótékony vérbőségkeltő hatása az anyagcsere élénküléséhez és a salakanyagok jobb lebontásához vezet. Élénkíti a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait speciális kúrák nélkül.

Aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, így a bőr feszesebb, fiatalosabb lesz. Csökkenek a striák, használatával elmúlik a narancsbőr.

Az infrafény ♨️ kitágítja a pórusokat, ezáltal tisztítja, puhítja, selymesebbé teszi a bőrt, illetve regenerálja azt. Serkenti a keringést, a véráramlást, ezáltal pedig a helyi anyagcserét, az oxigén és a tápanyagok szállítását. Ennek hála felgyorsul a salakanyag lebontása és kiürítése, továbbá a zsírpárnák leapasztása.

Erősíti az immunrendszert, extra kalóriák elégetéséhez segít edzés során így ösztönözve a szervezetet a fogyásra, zsírégetésre.

💧 kollagén lámpa segít megőrizni a porcok rugalmasságát, feszesíti és regenerálja a bőrt így hozzájárul a striák és a narancsbőr kezeléséhez.

hozd magad formába!

az infrashape előnyei

Futópad

hagyományos edzés

infrafény, vákuum és kollagén kezelés

N
M
M

zsírégető hatás

N
N
N

zsírégetés már a 3. perctől

N
M
M

narancsbőr ellen fejlesztve

N
M
M

akár 800 kalória égetés 30 perc alatt

N
M
M

masszázs edzés után

N
M
M

nézd meg egy cuki videóban a facebookon

🚴‍♀️ Kerékpározás

Kényelmes, bőr borítású fekvő “kapszulában” lehet edzeni. Olyan mint egy fekvő helyzetben lévő szobabicikli. Az alsótestet speciális kapszulába zárjuk ahol a vákuum, az infrafény és a kollagén fejtik ki jótékony hatásukat. Ez a pozíció nem terheli a gerincet, így erős túlsúllyal küzdők, de a kezdők is bátran használhatják.

A biciklizés a mozgás alapja az Infrashapeben. A fekve tekerés mindenki számára könnyedén végezhető mozgásforma, ami nem terheli a hátat. A kerékpározás az aerob mozgásfajta közé tartozik, ugyanis ugyanazt a mozgássorozatot ismételjük végig. A folyamatos tekerés mellett dinamikus mozgás alakul ki. Ezért a pulzusszám nő, a vérnyomás emelkedik, aminek okaként élénkül a vérkeringés, kevesebb idő alatt több oxigén jut el a sejtekbe.

A combok, a vádli, farizom, csípő erősödik legfőképp. Így nőként a rendszeres tekerés, garantálja a kerek, feszes feneket. De nem csak ezeket az izmokat segíti, hanem az alsóhátat is. Ezért kiváló sport lehet, gerinc vagy hátproblémával küzdknek. Emellett a rendszeres kerékpározás javítja a terhelőképességet, teljesítőképességet.

A túlsúlyban szenvedők vagy ízületi problémával küzdőknek is remek sport, mert kerékpározás alatt nincsenek annyira igénybe véve a végtagok, mint a legtöbb mozgásforma során.

Tehát a kerékpározás az a mozgásfajta, ami kiválóan hat a testre és a szervezetre. Zsírt éget, erősödik az izomzat és javul az állóképesség. A szív és a tüdő jó működésében is szerepe van. Bizonyított tény, hogy csökkenti a szívinfarktus kialakulását is. Nagyon fontos az aktív életvitel és a rendszeres mozgás, Ez a fajta életmód erősíti az immunrendszert, Így jobban védve vagyunk a baktériumok, fertőzések, vírusok ellen.

🌀 Vákuumhatás

A nyirokrendszer az egészséges szervezet működésének egyik fontos eleme. A nyirok a sejtek közötti térben található folyadék, amely közvetlenül kapcsolatban áll a sejtekkel és az erekkel. A szervezet bármilyen kémiai és biológiai változása hatással van a nyiroktermelésre, és a sejt közötti folyadék összetételére.

A nyirokfolyadékot a nyirokerek gyűjtik össze, s a benne található anyagokat a nyirokutak mentén a nyirokmirigyek, mint egy szűrőrendszer, megtisztítják a káros anyagoktól. A helytelen táplálkozás, a zsírok és szénhidrátok túlzott bevitele, a dohányzás, az alkohol- vagy kávéfogyasztás, az orális fogamzásgátlók alkalmazása ­ a zsírsejtek méretnövekedése, az erek károsodása és a salakanyagok lerakódása miatt ­ a nyirokrendszer működését akadályozzák. Végeredményként a hölgyek jelentős részét érintő narancsbőr és a kifejezett esztétikai hibát okozó striák kialakulásával kell számolnunk.

Ezeket a kórélettani folyamatokat figyelembe véve dolgozták ki a vákuumhatást az Infrashaphez, aminek segítségével sikeresen vehető fel a harc a narancsbőr enyhébb és súlyosabb fokozataival is. A vákuum jótékony vérbőségkeltő hatása az anyagcsere élénküléséhez és a salakanyagok jobb lebontásához vezet. A vákuum feszítő hatása révén a zsírsejtek egy jelentős részének burka áteresztővé válik, így a zsír, kifolyva belőlük, a nyirokkeringésbe jut.

A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, így a bőr is feszesebb lesz. A vákuum segítségével végzett edzés eredményeként a nyirokáramlás többszörösére is felgyorsulhat. Így a lebomló salakanyagok a lehető legtermészetesebb úton távoznak a szövetekből.

Edzés alatt alacsony és magas nyomású vákuumhatás alá kerül a derék alatti rész. A nyomásváltozás gyorsabbá teszi a zsírszállítást az izmokhoz, emellett tehermentesíti és regenerálja a szövetet. A zsírégetés már a 3. perctől beindul és az egész testen érvényesül.

♨️ Infrafény

Más energiákkal szemben az infrasugár olyan fajta energia, amely nem a környezetet látja el hővel, hanem javarészt (mintegy 80%-ban) azt a testet, amire irányul maga a sugár. Többek között a Nap is ilyen infrasugarakat bocsájt ki. Ezért van az, hogy ahol a Földet a Nap sugarai érik, ott meleg van.

Ezeket a sugarakat előszeretettel alkalmazzák az orvoslás számos területén, mert az infrasugarak 2-25 mikrohosszúságukkal akár 4 mm mélyre is képesek behatolni a bőr alá. Tágítják az ereket – ezzel folyamatossá téve a véráramlást, minek következtében felgyorsul az anyagcsere, ami az emberi testben verejtékezést eredményez. Az izzadás során körülbelül 70-80%-nyi vizet, és a maradék hányadban pedig a szervezetben lerakódott zsírsavakat, koleszterint, és egyéb káros anyagokat veszítünk.

Nagyjából 30-40 percnyi infrasugarak között eltöltött idő alatt szervezetünk akár 300-500 kalóriát is képes elégetni (csak az infrafény hatására). így alakformálás szempontjából is szívesen használják, hiszen másként nem kevés aktív sporttal érhető el ugyan ez az eredmény.

Kitágítja a pórusokat, ezáltal tisztítja, puhítja, selymesebbé teszi a bőrt, illetve regenerálja azt.
Kitágítják a véredényeket, javítják a sejtek anyagcseréjét. Az infra sugarak áthatolnak a felső börrétegen, mélyen a bőrünk alá. Ezt egyfajta belső hőként lehet érzékelni, mely az adott területen serkenti a keringést, a véráramlást, ezáltal pedig a helyi anyagcserét, az oxigén és a tápanyagok szállítását. Ennek hála felgyorsul a salakanyag lebontása és kiürítése, továbbá a zsírpárnák leapasztása. Enyhülést és gyógyulást képesek hozni az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek részére. Beindul a szervezet méregtelenítő hatása és csökken a narancsbőr.

Az Infrashape használata során, hogy a test hűtse magát, erőteljesen verejtékezik. Ilyenkor a szív is egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon. Ez nagyon jó hatással van a szívre, mert ilyenkor mintegy edzésképpen, a szív hatékonyabban működik, hogy megfelelően ellássa a feladatát. Ezáltal a szívizmok megerősödnek, ami javítja szervezetünk teherbíró képességét is.

Az infrafények melegével mesterséges lázat tudunk előidézni a testünkben. Ezáltal az immunrendszerünket arra késztetjük, hogy harcoljon ellene. Ez egy nagyon jó hatása az infrának, ugyanis így erősíteni tudjuk az immunrendszerünket, ami által kevésbé lesz fogékony a szervezetünk különböző betegségekre. Illetve ha mégis elkapnánk valamit, hamarabb ki tudunk lábalni belőle.

💧 Kollagén

A kollagén a testben legnagyobb arányban előforduló fehérje. A kötőszövetek fő alkotóeleme, megtalálható az izmokban, a csontokban, a bőrben, a vérerekben, az emésztőrendszerben és az inakban is.

Az évek múlásával testünk kollagéntermelése természetes módon lassulni kezd. Ennek a jelenségnek egyenes következménye, hogy feltűnnek az öregedés jelei, például a ráncok, a megereszkedő bőr és a porcok leépülése miatt fellépő ízületi fájdalmak. Egyéb életmódbeli tényezők – pl. magas cukorfogyasztás, dohányzás és túlzott napozás – ugyancsak hozzájárulhatnak a kollagénszintek csökkenéséhez.

A kor előrehaladtával a kollagéntermelés természetes módon csökken. Következményeit a külsőn is észrevehető: a bőr megereszkedik, veszít a rugalmasságából és egyre több ránc jelenik meg rajta. A kollagénszint növelésével azonban elérhető, hogy a bőr feszesebbnek tűnjön, simább legyen, valamint a bőrsejtek normális megújulása és regenerációja is elősegíthető.

A kollagén segít abban, hogy a porc megőrizze szerkezeti integritását és rugalmasságát. A porc egy gumiszerű, sikamlós anyag, ami a csontok végén található: beborítja és megvédi a csontok végeit, amelyeket az ízület összekapcsol, és lehetővé teszi, hogy könnyen mozogjanak egymás ellen.

Ahogy a kollagén mennyisége a korral csökken szervezetünkben, úgy fokozódik a degeneratív ízületi betegségek, pl. az ízületi kopás kockázata. A kollagénbevitel növelése ahhoz hasonlítható, mint amikor megolajozunk egy nyikorgó ajtót: segíti az ízületeket a könnyebb mozgásban, csökkenti az öregedéssel gyakran együtt járó fájdalmakat és még az ízület leépülés kockázatát is csökkenti.